Rabobank Gouwestreek koopt de eerste Obligaties t.b.v. van de ontwikkeling van LifeLab©

 In CF•O – Het laatste nieuws

Op 13 april 2017 hebben we de eerste obligaties aan Rabobank overgedragen waarmee de bank dus een sponsoring investor is geworden in LifeLab. Al eerder heeft de ledenraad van de Rabobank Gouwestreek een uitkering uit het dividendfonds toegezegd ten behoeve van CommunityFarming•Online.

Dit was een ‘’PR’’ moment onder het genot van een taart, kopje koffie en praten over de toekomst van landbouw.

Het onderstaande persbericht is daarbij uitgegaan. Dit komt ook online te staan op de Rabo website en zal gepubliceerd worden in het blad ‘’Dichterbij’’ dat in Juni uitkomt.

Met dank aan Rabobank Gouwestreek!

Persbericht: Onder het motto Kennis is macht, delen is kracht ontwikkelt CommunityFarming.Online (CF•O), in partnership met Hortus Populus, de LifeLab©, een uniek concept dat land- en tuinbouwkennis van en voor iedereen gaat maken.

“De kleine boer heeft het moeilijk”, zegt Mark Koops van CF•O. “Ketens worden steeds groter, kennis steeds exclusiever. Sociaal economische nood, klimaatverandering en het probleem van slechte bodems vragen om een nieuwe benadering. Kennisvergaring rond land- en tuinbouw moet dynamischer en democratischer. Een fijnmazige benadering van kennisvergaring en verdeling voor lokale oplossingen, dat is de enige weg en is waarschijnlijk ook economischer”, aldus Koops.

LifeLab© is in essentie een set sensoren die de gezondheid van bodem&gewas gaat meten. Als deze metingen verbonden worden in een ‘’neuraal’’ lerend systeem van collega tuinders en landbouwers ontstaat een intelligent systeem. Dit soort systemen bestaan al. Wat nog niet bestaat is een systeem van en voor de boer: data verzameld door de boer blijft van de boer, de intelligentie die ontstaat is van de gemeenschap.

Voor de ontwikkeling van het systeem brengt CF•O obligaties uit van € 250 per obligatie. Bij een investering ontvangt de koper een symbolische LifeLab©, een weckpot met een plantje en een bodem. Deze pot is hermetisch afgesloten en vertegenwoordigt dus een micro-ecologie. Bij een investering van € 1.000 of meer zitten er ook sensoren in de weckpot en participeert de investeerder ook in het maken van het intelligente systeem.

Reza Oliaei overhandigt de eerste LifeLab(c) aan Gert Schoterman, Manager Food & Agri Rabobank Gouwestreek. Ron Dolmans van Rabobank en Mark Koops van Cf.O kijken toe.

Met een aankoop van de eerste obligaties op 13 april 2017 ondersteunt Rabobank Gouwestreek dit initiatief. Dit omdat het prachtig past in haar visie Banking for Food.

Voor meer informatie over LifeLab© kunt u contact opnemen met Mark Koops, 06 53 17 05 08, mark.koops@communityfarming.online.  Team CF•O